Taijiquan og Qigong

Taiji opvisning i Tøjhushaven

Taijiquang

Hvad er Taijiquan       
                    

De fleste forbinder Taijiquan med film og tv fra Kina, hvor man ser grupper af gamle og unge kinesere bevæge sig i en flydende serier af stillinger, der langsomt glider over i hinanden.

Taijiquan er et meget gammelt øvelsessystem til forbedring af både den fysiske og psykiske balance. Qi, som er begrebet for livs kraft for kineserne, er det man forøger ved denne langsomme og blide træning. Taijiquan omfatter de bedste elementer fra en del forskellige gamle øvelser og har i mange århundreder været populær hos menigmand.

Taijiquan formen består af et varierende antal bevægelser, der gradvist og meget omhyggeligt læres af eleven.
Hver bevægelse styrker og harmonisere forskellige muskel og ledgrupper. Ihærdig træning gør ledende mere smidige og ledbåndene mere elastiske. De langsomme blide bevægelser giver afslapning af musklerne i hele kroppen.

Taijiquan kan med stort udbytte udøves af alle uanset om man er kvinde eller mand, gammel eller ung. På grund af de langsomme og flydende bevægelser kan man lave øvelserne sammen, selvom der er stor forskel på deltagernes styrke og kondition.

Denne bevægelseskunst blev i flere hundrede år holdt hemmelig af nogle få familier og munkeordener. Kun begynder træningen blev almindeligt kendt, grunden hertil var, at tai chi øvelserne i kombination med særlig træning i kampteknik skabte de bedste krigere og kung fu mestre. 

 

 

Qigong

                   Hvad er Qigong

Qigong er et nem-at-lære system af energi-styrke øvelser, som koordinerer bevægelse med åndedrættet og indre koncentration. Hvis det praktiseres regelmæssigt, vil det give dig mere energi, forbedre sundhed og forebygge sygdom.
Qigong har en stor udbredelse i hele Fjernøsten og i stigende grad i hele den vestlige verden. Qigong slapper musklerne og nervesystemet (og forbedre derved funktionen af andre kropssystemer). Forbedre kropsholdningen,
balancen og smidigheden i leddene. Opmærksomhed på sammenhængen mellem bevægelse og åndedræt, beroliger sindet og styrker koncentrationen.

Undervisningen giver begyndere en grundig indføring i Master Sam Tams Qigong, Hunyuan Qigong energi øvelser, Daoyin - selvmassage, og mindfulness i stilhed og bevægelse.

| Svar

Nyeste kommentarer